Varmepumper

En luftvarmepumpe er ikke noget gør-det-selv produkt

Det kræver en teknisk installatør at montere en varmepumpe.

Det er L.M. Jensen og vi rådgiver gerne dig til det rigtige valg.

Hvad er en Varmepumpe

En varmepumpe er et apparat der på samme tid giver varme og suger fugt ud ved at trække varmeenergi ud af luften.

En varmepumpe består af to dele: en indedel og en udedel. Indedelen placeres, hvor varmebehovet er størst, det vil typisk sige i stuen, eller køkken/alrum.

En varmepumpe fungerer populært sagt som et omvendt køleskab. Kompressoren i udedelen indsamler og lagrer den varme, der naturligt findes i luften. Herefter overføres varmen til indedelen, som opvarmer luften i din bolig. Selv om der er frostgrader udenfor findes der stadig varme i udeluften, som varmepumpen kan udnytte.

På varme sommerdage kan man endda også benytte varmepumpen som et effektivt afkølingssystem, idet en varmepumpe også kan anvendes som et aircondition anlæg.

Varmepumper har i dag en effektfaktor over 4, hvilket vil sige, at varmepumpen leverer mere end 4 gange så meget energi, som den forbruger. Installeres der en DC varmepumpe i et elopvarmet hus får man varme for godt fire kroner, hver gang man betaler for en. Derfor er en varmepumpe en virkelig god investering.

I mange sommerhuse vil en varmepumpe kunne klare 95 % af varmebehovet. Varmepumpen kan med fordel opkobles med internet eller gsm-modul, så anlægget kan fjernbetjenes fra f.eks din mobiltelefon.   

Ifølge Teknologisk institut er varmepumper fremtidens opvarmningsform.

En varmepumpe er billig i drift, den er miljøvenlig, og den giver en behagelig varme. Derfor bør alle forbrugere med el opvarmning overveje at udskifte eller supplere med en varmepumpe.